Kombinert palleteringsmaskin og vikler på Polar Princess

«Vi har brukt nesten ett år på å utvikle og teste den nye maskinen, og utfordringen med denne forespørselen var selvsagt plassen», forklarer Helge Eiken, administrerende direktør i Holmek.

Rommet maskinene skulle plasseres i var for lite, så vi måtte virkelig «slå hodene sammen» og være kreative. Resultatet ble en maskin som kombinerte en palleteringsmaskin og en vikler.

Vi tok utgangspunkt i våre populære «Compact» palleteringsmaskiner og en Octopus vikler som vi i Holmek har lang erfaring med.

Disse to maskinene ble bygget sammen til én enhet, og vi ble veldig glade da vi nylig fikk denne maskinen godkjent av Innovasjon Norge som et FoU-prosjekt, sier administrerende direktør i Holmek Palletering, Helge Eiken.

Palletering for fabrikkskip

Maskinen har så langt vært en stor suksess, og kunden til den første maskinen var svært fornøyd med det de så da de var på befaring. Den første maskinen er installert på et fabrikkskip der den skal palletere frosne fiskeblokker på 50/25 kg, og den skal håndtere opptil 100 tonn per dag.

 Maskinen er svært kompakt og har ikke større bygningsmessige mål enn en vanlig vikler. Den tar svært lite gulvplass, er enkel å plassere og egner seg spesielt godt til vanskelige, ustabile produkter som må stabiliseres under palleteringen.

 

Maskinen kan utstyres med tilbehør som automatisk plassering av «slipsheet».

Det er mange som ikke har plass nok til å ha både en palleteringsmaskin og en vikler, og vår nye maskin løser dette problemet på en elegant måte. Det er imidlertid svært rimelig å bare måtte kjøpe én maskin i stedet for to forskjellige.

Carsoe Norway Helge Eiken CEO

Helge Eiken

CEO - Holmek Automation

+47 91 19 70 59

Palleterings- og håndteringsløsninger for fabrikken din

Hos Holmek utvikler, bygger og installerer vi en rekke ulike løsninger, med vår palleterer med integrert vikler som vårt flaggskip innen ombordhåndtering. Nedenfor kan du lese mer om palletering om bord, integrering av sortering og våre heisløsninger om bord.