KOMBINERT PALLETERING OG STREKKFILMASKIN FRA HOLMEK PALLETERING

Vi har har brukt nærmere et år på å utvikle og teste ut den nye maskinen, og utfordringen ved denne forespørselen var selvfølgelig plassen, forklarer Eiken. Rommet maskinene skulle plasseres i var alt for lite, så vi måtte legge hodene i bløt og tenke ut noe kreativt. Resultatet ble å konstruere en maskin som kombinerte en palleteringsmaskin og en strekkfilmmaskin.

Vi tok utgangspunkt vår populære Compact palleteringsmaskin, samt en Octopus strekkfilmmaskin som vi i Holmek Palletering har lang erfaring med. Disse to maskinene bygde vi sammen til en enhet, og vi var svært fornøyd da vi nå nylig fikk maskinen godkjent hos Innovasjon Norge som et FOU- prosjekt, forteller daglig leder i Holmek Palletering, Helge Eiken.

Maskinen har så lang vært en stor suksess, og kunden av den første maskinen ble svært godt fornøyd med det de så de de var på befaring. Den første maskinen skal installeres på et fabrikkskip hvor maskinen skal palletere frosne 50/25 kg fiskeblokker, og den skal håndtere opptil 100 tonn pr. dag.

Maskinen er svært kompakt og har ikke større byggemål en en vanlig strekkfilmmaskin. Den tar meget liten gulvplass, er svært plasseringsvennlig og er spesielt godt egnet til vanskelige, ustabile produkter som må stabiliseres underveis i palleteringen.

Maskinen kan utstyres med tilleggsutstyr som topparkpålegger, mellomleggark osv.

Det er mange som ikke har nok plass til å ha både en palleteringsmaskin og en strekkfilmmaskin, og vår nye maskin løser dette problemet elegant. Samtidig er det meget prisgunstig å bare måtte kjøpe en maskin kontra to forskjellige.

 

Trykk her for video av maskinen ombord i Polar Princess